Van angst en paniek naar ontspanning en controle

Iedereen maakt wel eens iets (ingrijpends) mee maar als je dit geen plekje kunt geven spreken we van een trauma. Je voelt jezelf niet meer compleet, er ontbreekt een stukje in je leven of je bent beschadigd en draagt het steeds met je mee.

Een trauma is een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden. Heb je vroeger of misschien recent iets heftigs meegemaakt zoals een overval, ongeluk, mishandeling, scheiding, ontslag, pestverleden of het verliezen van een dierbare? Na zo’n gebeurtenis krijg je te maken met verschillende emoties: verdriet, angst, hulpeloosheid, schuld, boosheid enz. Dit is normaal en vaak zullen deze emoties vanzelf minder worden. Maar soms blijf je last houden van de gebeurtenis; het kan zijn dat je het nog vaak herbeleeft of er vaak aan moet denken. Dan spreken we over een trauma.

Er zijn twee verschillende soorten trauma's:

* Enkelvoudig trauma: Je maakt één keer iets ingrijpends mee, bijv; een overval of een ongeluk
* Meervoudig of complex trauma: Je maakt voor een periode of meerdere keren iets vervelends mee, bijv mishandeling, seksueel misbruik
of gepest worden.

Enkelvoudig betekent niet dat het trauma minder erg is dan een meervoudige of een complex trauma.
Beiden soorten kunnen veel impact op jouw leven hebben!

Het lijkt misschien een goed idee om jouw trauma weg te stoppen. Gewoon niet meer aan denken of juist datgene uit de weg te gaan. Maar weet dat trauma gerelateerde klachten uiteindelijk hard kunnen terugkomen.

Het is goed om niet weg te lopen voor jouw trauma, hoe moeilijk dat ook is!
Ik kan jou helpen doormiddel van EFT.
EFT werkt op een milde manier, je hoeft het trauma niet her te beleven en je hoeft het ook niet tot in detail te vertellen en toch kunnen we het trauma neutraliseren en verwerken waardoor jij meer ontspanning en controle over je leven terug krijgt.

Wat is EFT?

Emotional Freedom Techniques (EFT) = een eenvoudige, krachtige klop methode voor trauma verwerking.

Je hebt vast wel eens gehoord van acupunctuur; de therapie die werkt met naaldjes. Met EFT werken wij niet met naalden, poeders of pilletjes maar met onze eigen vingers. Tijdens een sessie focus jij je op het trauma en tegelijkertijd klop je op je meridiaan punten van je hoofd, bovenlichaam en je handen. Hierdoor koppel je de emotie los van het trauma. Met als gevolg dat het trauma niet meer jouw leven beheerst en dat je er op een andere manier naar kunt kijken en mee om kunt gaan. Er ontstaat ontspanning, controle en energie voor de dingen die je graag wilt doen!

Stel je eens voor dat je...


Ben jij toe aan ontspanning en controle?


Wil je meer weten, neem dan eens vrijblijvend contact met mij op!

Kosten:

EFT coaching 60 per uur

EFT pakket 180
(3x een sessie van 60 minuten)

Voordeel - pakket 330
(6x een sessie van 60 minuten)