Van onzekerheid naar zelfvertrouwen
Elke ouder ziet zijn kind graag gelukkig!
Maar soms gebeuren er dingen waardoor je kind zijn zelfvertrouwen verliest en het niet meer dat vrolijke kind is. Het trekt zich bijvoorbeeld meer in zijn schulp, moet vaak huilen of krijgt last van (meer) woede uitbarstingen. Dit zijn geen leuke dingen!
Je kind hoort te bloeien en te groeien maar wat als dat niet lukt?

Zelfvertrouwen
Is niet zo vanzelfsprekend, want kinderen worden niet geboren met zelfvertrouwen.
Wel wordt het ene kind geboren met meer aanleg om zelfvertrouwen te ontwikkelen dan het andere kind.
Wat je als kind meemaakt in je kindertijd sla je in je brein op voor de rest van je leven.
Het verwerken van bepaalde (ingrijpende) gebeurtenissen is daarom belangrijk omdat het kind anders beperkt zal worden in wat het op volwassene leeftijd wil gaan doen of hoe het iets doet of zegt.
Er zijn veel kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben. Ze voelen zich onzeker over zichzelf en elk kind uit dit weer anders; de een kruipt in zijn schulp dan ander overschreeuwt zichzelf door stoer en druk gedrag te laten zien. Kinderen met weinig zelfvertrouwen hebben vaak ook moeite met het voor zichzelf op te komen als een ander een vervelende uitspraak doet of kan zich verdrietig voelen als het fouten maakt. Een beetje onzekerheid is natuurlijk helemaal niet erg. Het hoort bij (nieuwe) dingen leren maar als de onzekerheid groter wordt en in verschillende situaties na voren komt dan kan er een negatief zelfbeeld ontstaan, waardoor je kind beperkt wordt in de dingen die hij graag zou willen doen.
Veel therapieën richten zich op het aanleren van technieken doormiddel van praten; wat moet je doen, wat kun je beter niet doen maar vergeten dat het ook belangrijk is om te leren voelen! Wat gebeurt er in mijn lichaam, waar gebeurt er iets in mijn lichaam, wat willen de emoties achter mijn gedrag nou eigenlijk ECHT vertellen. Is boosheid wel boosheid of is het eigenlijk verdriet?
Wat voel ik als ik bang ben en wie of wat maakt mij bang?
Laat mijn zelfvertrouwen groeien!
Dit werkboekje is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Aan de hand van dit werkboekje doorlopen we in 4 sessies moeilijke, angstige, boze of verdrietige momenten. We gaan samen (op een speelse manier) op zoek naar de kern van het probleem. Doormiddel van het toepassen van EFT neutraliseren we situaties en zorgen we ervoor dat het zelfvertrouwen vergroot wordt.
Een kind met voldoende zelfvertrouwen zal groeien in alle opzichten en dat is toch iets wat wij als ouder zijnde graag willen zien!?

Wat is EFT?
Emotional Freedom Techniques (EFT) = een eenvoudige, krachtige klop methode om direct stress te verlagen, aan de slag te gaan met trauma’s en lichamelijke en mentale klachten.
Je hebt vast wel eens gehoord van acupunctuur; de therapie die werkt met naaldjes. Met EFT werken wij niet met naalden, poeders of pilletjes maar met onze eigen vingers. Tijdens een sessie focust het kind op een negatieve herinnering en tegelijkertijd klopt het op zijn meridiaan punten van zijn hoofd en bovenlichaam. Hierdoor koppel je de emotie los van de negatieve herinnering. Met als gevolg dat het kind in vergelijkbare situaties andere keuzes kunt maken. Het ruimt zo steeds een stukje verleden op en er ontstaat meer rust en energie voor leuke dingen en (nieuwe) uitdagingen!
EFT werkt bij kinderen altijd heel snel, omdat hun negatieve emoties, gedachten en/of overtuigingen nog niet zo lang in hun energiesysteem zitten!
Lees hier wat andere ouders zeggen over de EFT methode
Stel je eens voor dat jouw kind...
- Gelukkig en ontspannen is.
- Meer gaat groeien en (nieuwe) uitdagingen durft aan te gaan.
- Zichzelf de moeite waard vindt.
- Een positief zelfbeeld krijgt.
- Fouten durft te maken zonder zich hierover slecht (verdrietig) te voelen.
- Met teleurstelling weet om te gaan.
- Voor zichzelf durft op te komen!
- Met plezier naar school gaat en de lesstof tot zich kan nemen.
- Lekker in zijn vel zit waardoor je thuis een ontspannende en gezellige sfeer krijgt.